Hazine ve Maliye Bakanlığı, söz konusu çalışmayı tamamladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konutta ‘ikili KDV sistemi’ ile ilgili çalışmaları tamamladı. Bakanlığın hazırlamış olduğu yeni modelin, 150 metrekarenin üzerindeki % 18'lik KDV yükünü azaltması planlanıyor.

GÜNDEM 25.03.2022, 12:06
Hazine ve Maliye Bakanlığı, söz konusu çalışmayı tamamladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda ürünlerinin ardından konut sektöründe KDV'nin sadeleştirilmesine yönelik çalışmayı tamamladı. Hem tüketiciyi hem sektörü rahatlatması hedeflenen yeni model, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

İkili sistemle birlikte, 150 metrekarenin üzerindeki % 18'lik KDV yükünün azaltılması bekleniyor. Hesaplama ise konutun değeri ile metrekare birim fiyatı üzerinden hesaplanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Gelir İdaresi Başkanlığı, odalar ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, ikili KDV sistemine yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Sektör temsilcileri, konutta 1-2 metreyi geçmesi durumunda % 18 KDV ödenmesi uygulamasının usulsüz uygulamaları da beraberinde getirdiğini belirtti. Yeni modelle birlikte tüketici, 151 metrekare konut aldığında çok yüksek bir fahiş artışla karşı karşıya kalmayacak. 1 milyon TL değere sahip olan 155 metrekarelik konutun eski sistemde 180 bin TL olan KDV'si, yeni sistemde 83 bin 217 liraya kadar gerileyecek.

Yorumlar (0)
15
açık