banner3

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kira Beyannamesi Uyarısı ve Denetim Çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kira Beyannamelerini Vermeyenleri Uyardı: 5 Nisan'a Kadar Beyan Vermeyenler Yaptırımla Karşılaşabilir!

GÜNDEM 03.04.2024, 11:07 03.04.2024, 13:20
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kira Beyannamesi Uyarısı ve Denetim Çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira geliri elde eden mükellefleri uyarmak amacıyla önemli bir açıklama yaptı. Şimşek, 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip ev sahiplerini beyanname vermeleri konusunda uyardı. Bu uyarı, yaklaşık 1.2 milyon gayrimenkulün denetim planına alındığı ve 420 bininde yerinde tespitte bulunulduğu bilgisini de içeriyor.
Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bilgi veren Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın idari kayıtları ve teknolojik imkanları kullanarak kira geliri elde eden ve beyanname vermeyen mükellefleri tespit etme çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurguladı.

Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

"Denetim planına aldığımız 1.2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan’a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz."

Yorumlar (0)
15
açık