banner3

“Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi” Kanun Teklifine Tam Destek

Faizsiz konut ve taşıt edindirme ile ilgili olarak tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

GÜNDEM 16.02.2021, 08:42 16.02.2021, 16:42
“Faizsiz Konut ve Taşıt Sistemi” Kanun Teklifine Tam Destek

Tasarruf finansman şirketlerinin faaliyetlerini yapabilmeleri için asgari ödenmiş sermayelerinin 100 milyon lira olması, kurumsal yapı, risk yönetimi ve bilgi teknolojileri altyapısı gibi yükümlülüklerini yerine getirilmesi gerekiyor.

Son zamanlarda ortaya çıkan 40’ı aşkın firmanın varlığı aslında bu yasaya olan ihtiyacı ortaya koyuyor diyen Emin Grup Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Mustafa K. Daldal; “Bizler Eminevim olarak 30 yıllık bir güvence ile bu işi, başarılı bir şekilde yapabiliyor olsak da işin ehli olmayan ve hızla yayılan firmaların bu pazara girmesi ve hizmette yaşatabileceği bir aksaklık, insanlardaki güven duygusunu zedeleyebilir. Bu yüzden sektöre yeni giren, sistemin işleyişi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan şirketlerin gelecekte yaşatabileceği sıkıntılar tüm sektöre mal olmamalı ve sermayesi olan, kendini kanıtlamış, uzun yıllar bu işi başarıyla yürütenler, yasal güvence altında yoluna devam edebilmelidir.”  şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık