banner3

Faizsiz konut için yeni dönem

Tasarruf finansmanı şirketlerinin denetim altına alınmasına dair kanun teklifi mecliste onaylandı.

GÜNDEM 06.03.2021, 07:55
Faizsiz konut için yeni dönem

TBMM’ne sunulmuş olan “tasarruf finansmanı şirketlerinin denetimde tutulmasına dair kanun” teklifi onaylandı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek alınan bu karar, şirket temsilcilerini çeşitli yükümlülüklerle karşılaştırıyor. Bununla birlikte yasa, faizsiz olarak ev ya da taşıt edindirme konusunda hizmet veren şirketlere yasa statü kazandıracak.

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musap Üstün, “Sistemin korunmasını ve önünün açılmasını sağlayan yasanın çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Düzenleme ile 30 yıldır işleyen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi yasal bir statü haline getirilerek ülkemize kazandırılmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş oldu. Meclis’ten geçen yasayla birlikte sektör için süreç beklenildiği gibi noktalandı. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Artık yeni başlayan dönemde vatandaşlarımıza daha fazla hizmet ederek ülkemizin ekonomisine sağladığımız katkıları artırmaya odaklanmalıyız.”

Yasal hale gelen sistemin ipotekli konut satış oranlarını yaklaşık % 8 – % 10 oranında artırması da bekleniyor. Dolayısıyla genel olarak, faizsiz konutta yeni dönem şartlarının ülke ekonomisi için oldukça faydalı olacağı söylenebilir.

Üstün, 300.000.000 TL sermaye ile yeni dönem için hazır olduklarını belirtti. Eminevim kurulduğu günden bu yana sayıları 180.000’i geçen taşıt ve ev teslimatı yapmış olmasının yanında, aynı zamanda tasarruf finansmanı alanındaki en iddialı kurumlardan biri konumunda.

Eminevim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Üstün, 2 ya da 3 yıllık periyotlar ile teslimlerin 20.000 civarından 100.000 civarına çıkarılabileceğini belirtti.

Ülkemizde faizsiz konut kredisi veren bankalar arasında Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Odeabank, İş Bankası ve Garanti BBVA yer alıyor.

Yorumlar (0)
15
açık