banner3

Evi ve iş yeri kirada olanlar için ‘Gelir Vergisi’ beyanname dönemi başladı

2021 yılı ile ilgili senelik gelir vergisinin beyanname süreci başladı. Vergi mükelleflerinin beyannameleri nasıl verecekleri ile ilgili ayrıntılar haberimizde…

GÜNDEM 02.03.2022, 09:02
Evi ve iş yeri kirada olanlar için ‘Gelir Vergisi’ beyanname dönemi başladı

2022 yılına ait gelir vergisi beyanname dönemi başladı. Gelir vergisi beyannameleri, gerçek kişiler tarafından, 2021 yılında kazanılan zirai kazanç, ticari kazanç, ücret, gayrimenkul sermaye iradı, serbest meslek kazancı, menkul sermaye iradı ve diğer kazançlar nedeni ile iratlardan oluşan 2022 yılının gelir vergisi beyannamelerinin 1-31 Mart tarihleri arasında verilmesi gerekiyor.

Ticari, zirai ve mesleki faaliyetleri nedeniyle gerçek usulde vergilendirilmesi yapılan gelir vergisindeki milyonlarca mükellef, 2021 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyanlarını ekonomik ortamda gerçekleştirebilecekler.

Mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinde yer alan elektronik uygulamalar kısmında bulunan hazır beyan sistemini kullanarak 7 gün 24 saat işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

2021 senesinde elde edilen gelirlere ilişkin olarak hazırlanacak olan yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden hesaplanan gelir vergisinin ödemesi ise 2022'nin Mart ve Temmuz aylarında iki taksit halinde ödeniyor. İlk taksit için son ödeme tarihi damga vergisiyle beraber 31 Mart 2022 olurken, ikinci taksit ödemesi ise 1 Ağustos 2022 tarihine kadar yapılacak.

Vergilerin ödemesi, internet adresinde belirtilen anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da vergi dairelerinden gerçekleştirilebiliyor. Bununla birlikte mükelleflere vergiler için kredi kartıyla ödeme imkânı da sunuluyor.

Yorumlar (0)
15
açık