banner3

Evi olmayanlar için en az 27 Bin TL devlet desteği

Devlet konut sahibi olmayı teşvik etmek amacıyla ilk kez ev alacak olanlar için hibe desteği sağlıyor. İlk ev alacak olanlar için devlet desteği olarak en az 27 bin TL ödenecek.

GÜNDEM 28.10.2021, 11:49
Evi olmayanlar için en az 27 Bin TL devlet desteği

Yükselen konut fiyatları ve kredi faizlerinin yüksek olması nedeni ile ev sahibi olmak zorlaşırken ilk defa ev alanlar için devlet desteği müjdesi geldi. Vatandaşları tasarrufa yönelmesi için teşvik etmek amacı ile başlatılan konut hesabı kampanyası ile bankada tasarruf hesabı açanlara ilk kez aldıkları evleri için devlette geri ödemesiz ve karşılıksız hibe para yardımı yapılacak.

Verilen destek ile birlikte konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar hem konut peşinatı tutarı sıkıntısı yaşamayacak hem de biriktirdiği paraya ek olarak devlet desteği olarak ‘karşılıksız, geri ödemesiz’ en düşük 27 bin lira en yüksek 31 bin TL hibe desteği alacaklar.

Konut hesabı, ilk kez ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik devlet desteği sağlanan özel birikim hesaplarıdır. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi devlet bankalarının yanında; Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası gibi özel bankalar da konut hesabı hizmeti veriyor.

İsteyen kişiler için vadeli mevduat türünden de konut hesabı açılabilirken; konut hesabı faiz oranı ile birikimler değerlenirken, üzerine ev alırken devlet teşviki olarak ödenen hibe parayı da alabiliyorlar.  2021 yılı için konut hesabı aylık birikim tutarları aylık ödemeleri alt sınır 519,16 TL üst sınır 5.191,53 TL olarak uygulanıyor.

Konut hesabı açarak devlet desteği almak isteyenlerin; konut hesabı açarak en az 3 sene boyunca düzenli para birikimi yapmaları gerekiyor.

Yorumlar (0)
15
açık