“Ev almak için en doğru zaman”

Covid-19 Pandemisi döneminde konut fiyatları en çok değerlenen ürünler arasında yer aldı. Konut fiyatlarında yaşanan fiyat artışının etkisi ile emlak sektöründe de ‘balon’ tartışmaları tekrar gündeme geldi.

GÜNDEM 14.01.2022, 18:09
“Ev almak için en doğru zaman”

Konut fiyatları ve emlak sektöründe ‘balon’ tartışmaları sürerken, ev almak için uygun zaman mı? sorusu, vatandaşların zihninde en çok dolaşan sorulardan biri oldu.  Konut fiyatlarına zam mı geliyor?

2021 yılında yaşanan fiyat artışlarının ardından ‘konut fiyatları yerle bir olacak’ gibi büyük çöküş senaryoları yazılsa da konut fiyatları yükselmeye devam etti. Konut fiyatlarında artış yaşanırken konut satış rakamlarının düşeceği düşüncesi hâkim olmasına rağmen tam aksi yaşandı ve yükselen fiyatlara rağmen konuta olan talep de azalmadı.

Açıklanan konut satış rakamlarını değerlendiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut satışlarında balon söylentisinin belirli aralıklarla gündeme getirildiğini belirterek “Birileri de istemeyerek de olsa bu kötü niyetli tartışmaların peşinden koşuyor. Bugün gelinen noktada ise olan, ev almak isteyip de bu tartışmalardan etkilenen vatandaşa oldu. Bu kesim, vatandaşın ev sahibi olması resmen engelledi. Geçen yıl da söyledim, önceki yıllarda da sürekli altını çizdim: Konut almak için en doğru zaman içinde bulunduğumuz zaman…” ifadelerini kullandı ve konut sahibi olmak için şu anda en doğru zaman olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)
15
açık