banner3

Eren: "Boykot kararı tüm müteahhitleri kapsamıyor"

İnşaat sektöründe artan maliyetler çimentocular ve müteahhitleri karşı karşıya getirmişti. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento fiyatlarını protesto etmek amacıyla 15 gün süre ile iş bırakma kararı almış ve inşaatlar durma noktasına gelmişti.

GÜNDEM 13.09.2021, 10:09
Eren: "Boykot kararı tüm müteahhitleri kapsamıyor"

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren NTV’de  katıldığı canlı yayınında konuyla ilgili soruları yanıtlarken boykot kararının tüm müteahhitleri kapsamadığını aktardı. Eren, konuşmasında "Kamu ve idarelerimiz ile işbirliği içinde çözüm üretmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Eren, konuşmasının devamında "İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) bizlerin üyesi olduğumuz bir konfederasyon değil. Biz Türkiye Müteahhitler Birliği olarak bu kadronun içinde yer almıyoruz. Biz de inşaat maliyetlerinin artışı ile ilgili olarak bazı sıkıntıların olduğunun farkındayız. Bu, meslektaşlarımızın daha çok kendi projelerini durdurmak şeklinde bir işlem olacak diye düşünüyorum. Boykot kararı tüm müteahhitleri kapsamıyor" şeklinde konuştu.

Çimento fiyatlarının son 15 ay içinde % 86'ya varan bir oranda artış yaşadığını aktaran Eren, " Demir fiyatlarında da bu artış % 180'leri buluyor. Dövize bağlı artışlar var bu artışların bir kısmı normal. Kamu ile idarelerimiz ile işbirliği içinde çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
15
açık