banner3

En Doğru Yatırım Aracı Yine Gayrimenkul Olacak

Covid-19 pandemisi hayatımızın her alanına etki ederken, gayrimenkul sektörünü de şekillendirdi. Çalışanların bir kısmının işlerini evlerinden de yürütebilecekleri görüldü. Bu nedenle de müstakil bahçeli evlere talep arttı.

GÜNDEM 19.01.2021, 10:20 19.01.2021, 14:42
En Doğru Yatırım Aracı Yine Gayrimenkul Olacak

Bu dönemde gayrimenkul danışmanları da hızlı gelişim gösteren dijital dönüşüme ayak uydurmaya çalıştı. Bu danışmanlık şirketlerinden biri de Emlak34. Şirket, dijital alanda önemli çalışmalar yaptı. Şirket halen  sanal turlar ve profesyonel drone çekimleriyle müşterilerine online hizmet vermektedir.

Pandemi dönemiyle birlikte artık gayrimenkuller görüntülü, drone ve 360 sanal turlarla geziliyor. Müşterilerle görüşmeler online gerçekleştiriliyor. Yine, tapu dairelerine gidilmeden web tapu uygulamasından tapu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi gibi uygulamalar bulunuyor. Konut, işyeri ve diğer gayrimenkullerin alım satımında bu uygulamaların kullanılmasından hem alıcılar hem satıcılar çok memnun.

Ekonomide yaşanan hareketli zamanlara rağmen gayrimenkul halen en iyi yatırım aracı olma özelliğini koruyor. Döviz ve Altın’ın kısa vadede anlık değişim yaşaması; bunun yanında gayrimenkulün aylık kira getirisi ve değer artışı göz önünde bulundurulması gerekir. Yatırımcıların, yatırımlarını yapmadan önce tüm değişkenleri değerlendirmesi gerekir. Riskler konusunda endişeli olan ve kısa zaman için parasını sağlam bir şekilde değerlendirmek isteyenler için gayrimenkul daha az sürprizlere açık ve doğru bir yatırım aracı olacaktır

Yorumlar (0)
15
açık