banner3

Emlak vergisi ödemelerinde son iki hafta

Emlak vergisinin ilk taksitinin ödeme süresi bu ay sonunda doluyor. En son 2020 yılı içinde ev alanlar bu yıl vergiye tabi olurken, bu sene ev sahibi olanların yükümlülüğü 2022 yılında başlıyor.

GÜNDEM 18.05.2021, 11:35
Emlak vergisi ödemelerinde son iki hafta

Emlak vergisinin mart ayında başlayan ilk taksit ödeme dönemi 31 Mayıs tarihinde sona erecek.

2021 yılı içerisinde konut sahibi olanların vergi yükümlülüğü 2022 yılında başlayacak. Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler, gelirleri sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylık ile sınırlı olan kişiler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri ve engelli vatandaşlar da emlak vergisinden muaf tutulacak.

Örneğin, geçen yıl 250 bin lira olan bir evin rayiç değeri üzerine yüzde 4.55 eklenecek. Bu şekilde 2021'e ait değer bulunacak. Evin bu yılki vergi değeri 261 bin lira olacak. Bu rayiç değerin üzerine gayrimenkulün türü ve yerine göre belirlenen oranlar eklenecek. Konutların vergi oranı büyükşehirlerde binde 2, diğer illerde binde 1 olarak hesaplanacak.

Emlak vergisi taksitlerinin ödemesi, doğrudan gayrimenkulün bulunduğu belediyeye yapılacak. Muafiyet şartlarını taşımayan vatandaşların tamamı emlak vergisini ödemeye tabi tutulurken, verginin ilk ve ikinci taksitini belirlenen sürede ödemeyenler için % 1.6 oranında gecikme faizi uygulanacak.

Yorumlar (0)
15
açık