banner3

Emlak Vergisi İçin Yeni Bir Öneri Sunuldu

Emlak vergisi için yeni bir öneri gündemde. Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’ndan çıkan öneride ‘eski yapılardan daha yüksek emlak vergisi alınması planlanıyor. Alınacak fazla vergi ile oluşturulacak olan ek bütçenin şehirleşme çalışmalarında kullanılması talep ediliyor.

GÜNDEM 23.03.2021, 03:55
Emlak Vergisi İçin Yeni Bir Öneri Sunuldu

Emlak vergisi ödemeleri ile ilgili olarak gündeme gelen yeni düzenlemeye dair Meclis Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu tarafından açıklama yapıldı.

Uncuoğlu konuşmasında, deprem yönetmeliğinin uygulamaya girmiş olduğu 1999 yılı öncesinde inşa edilen binalarda yer alan konutlardan daha yüksek emlak vergisi alınması teklif ediliyor. Uncuoğlu, bu yapıların yük ve risk oluşturduğunu söyledikten sonra düzenlemenin detaylarını paylaştı

Uncuoğlu yaptığı konuşmada, “Otoparkı olmayan, eski yönetmeliklere tabi, asansörü bulunmayan, yeşil alanları, donatıları olmayan ve altında ticari faaliyetlerin de sürdürüldüğü binalar var. Deprem riski taşıyan yapılar, belediyelerimize, şehirlere yük ve risk oluşturuyor. Kademeli şekilde belediyelerimizin bunlardan daha fazla emlak vergisi almalarını ve bu bütçeyi de kentsel dönüşümde kullanmalarını önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
15
açık