banner3

Emlak Vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?

Gayrimenkul (ev, işyeri ve arsa) sahibi olan vatandaşlarımız; emlak vergisi ikinci taksidinin son ödeme tarihi ne zaman, emlak vergisi ödenmezse ne olur, para cezası var mı? gibi soruların yanıtını merak ediyor ve araştırıyor.

GÜNDEM 29.11.2021, 10:09
Emlak Vergisi 2. taksit son ödeme günü ne zaman?

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri her yıl Mart ayında başlayıp Haziran ayı sonuna kadar ödenebiliyor. İsteyen gayrimenkul sahipleri emlak vergisini peşin olarak tek seferde ödeyebilirken isteyen vatandaşlar ise 2 eşit taksit halinde ödeyebiliyor.

İşte emlak vergisini 2 taksit halinde ödeyen gayrimenkul sahipleri için 2. taksit son ödeme tarihi yaklaştı.

Emlak vergisi 2. taksitinin son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ödemesi taksitle yapmayı tercih eden gayrimenkul (ev, işyeri ve arsa) sahipleri 2. taksit ödemelerini 1 Kasım tarihi itibari ile yapmaya başladılar. Emlak vergisi 2. Taksit son ödeme tarihi ise Kasım ayının son iş gününe gelen gün olarak uygulanmaktadır. Bu nedenle 2021 yılı emlak vergisi ikinci taksit son ödeme tarihi 30 Kasım 2021 Salı günü itibari ile sona erecek.

Emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur?

Emlak vergisinin son ödeme tarihi geçmesine rağmen vergisini ödemeyen gayrimenkul sahipleri için gecikme cezası uygulanmakta olup bu rakam 2021 senesi için % 1,6 olarak uygulanıyor.

Emlak vergisini ödemeyenlerin borcundan dolayı belediyelerin eve ve araca haciz hakkı bulunuyor. Ancak belediyeler tapu satışında bu parayı faizi ile tahsil ettikleri için icra uygulamasını tercih etmiyorlar.

Yorumlar (0)
15
açık