banner3

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman yapılacak?

Gayrimenkul sahipleri, 2 taksit şeklinde ödemesi yapılan ‘emlak vergisinin 2. taksit ödemesini ne zaman yapacaklar?’ sorusunun cevabı haberimizde…

GÜNDEM 02.07.2021, 12:33 02.07.2021, 14:26
Emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman yapılacak?

‘Emlak vergisi ödemelerinin ne zaman ve nereye yapılır’ sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor. Konut ve işyeri sahiplerinin yanında, arazi ve arsa sahiplerinin de emlak vergisi mükellefiyeti bulunuyor.

Emlak vergisi, bütün gayrimenkuller için her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor. Emlak vergileri belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi ödemeleri belediyeye gitmeden, ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarası kullanılarak da yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödemeleri arsa, arazi, mesken ve işyerleri için farklı oranlarda ve vergi yılı içerisinde ‘asgari rayiç değerler’ üzerinden hesaplanıyor.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri, 1 Kasım ila 30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Ödemenin gecikmesi durumunda her ay için % 1.40 oranında gecikme zammı uygulanıyor.

Yorumlar (0)
15
açık