banner3

Emlak alım satımında önemli bir değişiklik geliyor

Ev alıp- satacaklar için çok önemli bir değişiklik geliyor. Hazırlanan düzenleme ile sadece ev alım satımında değil ayrıca devre mülk alımında da önemli değişiklikler yapılacak. Düzenleme ile bir dairenin birden fazla kişiye satılması, üstünde haciz olması gibi sorunlar tüketiciye mağduriyet yaratmadan çözülecek.

GÜNDEM 26.01.2022, 18:57
Emlak alım satımında önemli bir değişiklik geliyor

AK Parti’nin Tüketici Kanunu’nda değişiklik için hazırlığını yaptığı yasa taslağı çalışmaları hızlandı. Konut alımından devre mülk tatil satışına, taksitli alışverişten abonelik hizmetine, tüketicilerin en fazla mağdur olduğu konulardaki düzenlemeler netleşmeye başladı.

Vatandaşların birçoğu henüz yapımı tamamlanmayan evler için ödeme yaparak satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Bazı durumlarda inşaat tamamlanmadığı için ev sahibi olmak isteyenler mağduriyet yaşayabiliyor. Uzmanlar ise bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için konut satış işlemlerinin mutlaka noter huzurunda yapılması gerektiğini belirtiyor. Yeni düzenlemenin yasalaşması halinde tüketicilerin yaşadığı bu ve buna benzer sorunların pek çoğu ortadan kaldırılmış olacak.

Hazırlanan taslağa göre bir konutun satışının birden fazla kişiye yapılması, üstünde haciz olması gibi problemler tüketiciler için mağduriyete yol açmadan çözülebilecek. Satış vaadi sözleşmeleri de noter huzurunda gerçekleştirilecek. Tüketici de aldığı konut üzerinde ipotek ve haciz bulunup bulunmadığını görebilecek.

Sadece konutlar değil, devre mülkler de düzenleme kapsamında yer alıyor. Düzenleme kapsamında devre mülk sözleşmelerinde sözleşme süresi 10 seneden az yapılamayacak. Bununla birlikte kat irtifakı kurulmadan satış işlemi gerçekleştirilemeyecek.

Yorumlar (0)
15
açık