banner3

Değerli Konut Vergi Beyannamesinde Son Gün

2021 yılbaşı itibariyle devreye alınan değerli konut vergisi için mükelleflerin beyanname verme süresi bugün doluyor. Verginin ilk taksiti ise 1 Mart'a kadar ödenebilecek.

GÜNDEM 22.02.2021, 12:26
Değerli Konut Vergi Beyannamesinde Son Gün

Ülkemiz sınırları içinde bulunan ve bina vergi değeri 2020 yılında 5 milyon lirayı aşan "mesken nitelikli taşınmazlar" için vergi beyannameleri devam ediyor.

Mükellefler, beyannamelerini, “mesken nitelikli” taşınmazın bulunduğu yerin belediyesinden alınan bina vergi değerini belgeyi ekleyerek, vergi dairesine verebiliyor ve elektronik ortamda gönderilebiliyor.


Mükellefler vergi başvurularını kendileri yapabildiği gibi, bağımsız çalışan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler ile sözleşme imzalayarak e-beyanname şeklinde de verebiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kapsamdaki mesken nitelikli taşınmazlara ilişkin değerli konut vergisi beyannamelerini, elektronik ortamda vermek isteyen mükellefler için İnternet Vergi Dairesi'nin "https://intvrg.gib.gov.tr/" sitesinde uygulamaya açtı. Beyannameler, elektronik ortamda bizzat mükellefler veya yetki almış meslek mensupları tarafından gönderilebiliyor.

Yorumlar (0)
15
açık