banner3

Çimento ve Demirde Fiyat Düzenlemesi Gerekli

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat maliyetlerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını dile getirerek; demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesi gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 25.12.2020, 09:44 24.12.2020, 22:58
Çimento ve Demirde Fiyat Düzenlemesi Gerekli

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yapmış olduğu yazılı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından inşaat sektörünün de yoğun bir şekilde etkilendiğine değindi.

Başkan Tellioğlu, başta demir ve çimento olmak üzere temel inşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışların sektörü durma noktasına getirdiğini belirttikten sonra , demirin kilogram fiyatının son 6 ay içinde 3,5 liradan 6 liraya çıktığına değindi.

Başkan Tellioğlu, "Demir-çelik ürünlerinde ve diğer temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları, dövizde yaşanan artış, enflasyon ve faiz parametrelerini kapsayan ekonomik değerlendirmelerle izah edilememektedir. Tek sorun fiyat artışları olmayıp, demir, çimento ve beton üretiminde dünyada ilk 8 ülke içinde yer almamıza rağmen iç pazarda malzeme tedarikinin zorlaşması da büyük bir sorun haline gelmiştir." dedi.

Tahir Tellioğlu, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil olarak fiyat düzenlemesine gitmelerinin ve üretimi artırarak iç pazarın ihtiyacının karşılamasının çok önemli olduğunu belirtti. Kamuya iş yapan müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıyla ilgili olarak da Tahir Tellioğlu, bu müteahhitlerin girdi fiyatlarındaki artışlar sebebiyle taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını belirtti. Başkan Tellioğlu sözlerine devamla, hükümetin, kamuya iş yapan müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi ve süre uzatımı gibi imkanlar sağlaması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
15
açık