banner3

Çevre temizlik vergisi ve Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor

Her yıl 2 taksit şeklinde ödenmesi gereken emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor.

GÜNDEM 05.03.2021, 02:56
Çevre temizlik vergisi ve Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, konut, işyeri veya diğer şekillerde kullanılan binaların faydalandığı çevre temizlik hizmeti adına ödenen vergiye denir. 2 taksit şeklinde ödenen çevre temizlik vergisi 1. taksit 2021 ödeme işlemleri 1 Mart ila 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında, ikinci taksitler için ise 1 ila 30 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Konutlar için ödenmesi gereken çöp vergisi su faturasına yansıtılarak ödeniyor.

Taşınmaz sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu ve her yıl 2 taksit şeklinde ödenmesi gereken emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi de 31 Mayıs. Emlak vergisinin 2.taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Emlak vergisi ödemeleri belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gitmeden de yapılabiliyor. Eğer ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak da ödenebiliyor. Ayrıca ödeme işlemleri türkiye.gov.tr adresinin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi kapsamında yapılabiliyor.
 

Yorumlar (0)
15
açık