banner3

“Bekle- gör dönemi sona ererken, % 2.4’lük artış, canlanma dönemine işaret ediyor”

Türkiye genelinde konut satışları mart ayın içerisinde 2020 yılı Mart ayına oranla % 2,4 artarak 111 bin 241 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise 2020 yılı Mart ayına oranla % 39,9 artarak 4 bin 248 oldu.

GÜNDEM 20.04.2021, 06:29
“Bekle- gör dönemi sona ererken, % 2.4’lük artış, canlanma dönemine işaret ediyor”

Türkiye genelinde mart ayı içerisinde ipotekli konut satışları 2020 yılı Mart ayına oranla % 49,7 azalış göstererek 21 bin 815 oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Mart ayı konut satış rakamlarını değerlendirirken, “Gayrimenkul ve inşaat sektöründe yılın ilk 2 ayında yaşanan bekle- gör dönemi sona erdi. TÜİK’in açıkladığı mart ayı konut satış rakamlarında yaşanan % 2.4’lük artış, canlanma dönemine işaret ediyor. Yabancı yatırımcı satışlarında yaşanan % 39.9’luk ciddi yükseliş, Türkiye ekonomisine olan güvenin bir yansımasını oluşturuyor. Satışlardaki bu hızlı dönüşümde ekonomik ve hukuk reformlarının büyük payı bulunuyor. Marttaki hareketliliği bir dönüm noktası olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özellikle yabancı yatırımcı oranında yaşanan yükselişin, önümüzdeki dönemde yaşanacak artışı gösterdiğini belirten Özyurt, sözlerine devamla, “Geçtiğimiz yıl destek paketiyle azalan stoklar karşısında konut ihtiyacımız daha da arttı. Pandeminin ağır koşulları, bu ihtiyacı arka plana atmıştı. Yatırımcı aradığı güven ortamını bulunca hiç vakit kaybetmeden harekete geçti. Yaz aylarında doğru pandemi koşullarının hafiflemesiyle satışlarda daha büyük bir artış beklenebilir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık