banner3

Bakan Şimşek açıkladı: Yeni düzenlemeyle konuta erişim kolaylaşacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada; "Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılacak düzenlemeyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. Konuta erişilebilirlik her kesim için kolaylaşacak" dedi.

GÜNDEM 28.05.2024, 12:16 28.05.2024, 12:24
Bakan Şimşek açıkladı: Yeni düzenlemeyle konuta erişim kolaylaşacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanı ile konut arzının artmasında önemli bir enstrüman olacak yeni düzenlemede son aşamaya geldiklerini belirterek, 
"Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılacak düzenlemeyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak" dedi.

Şimşek, kentsel dönüşüm ve konut arzının artmasını sağlayacak yeni çalışmaya ilişkin bilgi verdi.

“GAYRİMENKUL PROJELERİNDE YATIRIMIN ÖNÜ AÇILACAK”

SPK'nin hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) kurulmasına ilişkin düzenlemede son aşamaya gelindiğini bildiren Şimşek, "Kurul tarafından yapılacak düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. 

“KONUTA ERİŞEBİLİRLİK HER KESİM İÇİN KOLAYLAŞACAK”

Düzenlemeyle, bu fonların portföyleri uygun hale getirilip tür değişikliği yapılacak. Konut arzının artmasıyla birlikte konut fiyatlarının yukarı yönlü piyasa baskısı azalacak ve böylelikle konuta erişilebilirlik her kesim için kolaylaşacak" diye konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık