banner3

Bahçelievler ‘Ünverdi Köprüsü’ kaldırılıyor

Bahçelievler ilçe sakinlerinin talepleri doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bahçelievler Ünverdi Köprüsü’nün kaldırılması çalışmalarını başlattı.

GÜNDEM 03.03.2021, 15:19
Bahçelievler ‘Ünverdi Köprüsü’ kaldırılıyor

İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut, köprünün kaldırılması ile ilgili olarak, “Bölgede yapılan ulaşım ölçümleri ve analizler sonucunda alınan UTK kararı (Ulaşım Trafik Düzenleme Kurulu) gereğince Talatpaşa Caddesi ve Adnan Kahveci Bulvarı kesişiminde bulunan Ünverdi Köprüsü’nü kaldırıyoruz.

Ölçümler sonucunda köprünün yoğun bir kullanımı olmadığı tespit edilmiş. Ayrıca ilçeden gelen görüntü kirliliği oluşturduğu yönündeki talepler de göz önünde bulundurularak köprünün kaldırılması kararı alınmıştır. Kaldırılacak köprümüz betonarme bir köprü olup uzunluğu 285 metre, genişliği 7 metredir.

Köprünün kaldırılması sırasında oluşacak gürültü ile vatandaşlarımızı rahatsız etmemek, ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye atmamak adına kirişlerimiz yerinde kesilerek vinçlerle depolama alanına götürülüyor. Çıkan malzemenin geri dönüşümü bu depolama alanında gerçekleştiriliyor.” ifadelerinde bulundu.

Açıklamalarda Ünverdi Köprüsü’nün kaldırılma çalışmasının mart ayının sonuna kadar tamamlanması planlandığı belirtildi.

Yorumlar (0)
15
açık