banner3

Arsa Almadan Önce Bu Habere Dikkat

Covid-19 Pandemisinin etkisiyle arsa arazi değerleri hızla yükselme eğilimindeyken gözler, toprak yatırımına çevrildi.

GÜNDEM 18.01.2021, 05:37 18.01.2021, 15:22
Arsa Almadan Önce Bu Habere Dikkat

Özellikle de Pandemi dönemi nedeniyle insanların şehir hayatından uzaklaşarak doğaya yöneldi ve bundan dolayı birikimlerini arsa arazi yatırımlarıyla değerlendirmeye çalıştılar. Bu dönemde arsa arazi değerlerinin en az %40 arttığını belirten uparazzi Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu yatırımı yaparken insanların çok dikkatli olması gerektiğini, özellikle de hisseli arsa alımı yapılmasının büyük riskler taşıdığını belirtti.

Erilkun, açıklamasında hisseli yerlerin alımında cüz’i miktarlardaki borcun bile tüm ortakları etkileyebilecek zararlar doğuracağını söyledikten sonra, “Toprak yatırımında en önemli unsurlardan birisi sorunsuz bir yatırıma imza atmaktır. Bir başka ifadeyle en kazançlı yatırım olan toprak yatırımının tüm detayları düşünülerek sorunsuz bir yatırım aracı olarak edinilmesi gerekir. Bu çerçevede önemli detaylardan biri de alınacak toprağın hisseli olmamasıdır. Zira hisseli arsa arazilerde en küçük bir sorun sadece hisse sahibini değil diğer hisse sahiplerini de etkiler, faydalanma amacı yatırımı elden çıkarma amacına dönüşebilir. Unutmayalım ki ülkemizde hisse sorunun olduğu sadece miras davaları toplam dava sayısı hukuk mahkemelerinde açılan toplam dava sayısının % 16,2’sidir       dedi.

Sadece bir yıl içinde 350.065 adet hisse paylaşımı temelli izale-i şüyu davası açıldığını söyleyen Erilkun, “ön alım hakkı” gibi riskler de düşünüldüğünde hisseli arazilerin tüm bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 

Yorumlar (0)
15
açık