banner3

AND Gayrimenkul el mi değiştiriyor?

AND Kozyatağı ile AND Pastel projelerini hayata geçiren ve AG Anadolu Grubu Holding iştiraklerinden biri olan AND Gayrimenkul'e, Quick Sigorta ve Corpus Sigorta'ya talip oldu.

GÜNDEM 04.03.2021, 06:11
AND Gayrimenkul el mi değiştiriyor?

AG Anadolu Grubu Holding, iştiraki olan AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.’yi varlıkları ile birlikte satışa çıkarmaya karar verdi.

Satış işlemleri için Maher Yatırım Holding’in iştiraki olan Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ile masaya oturan Anadolu Grubu, satış bedelinin 70 milyon lira seviyesinde olmasını bekliyor.

Konuyla ilgili olarak şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada;

“Aktif varlıkları arasında AND Kozyatağı binasının bulunduğu AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. şirketimizin %100 oranındaki hisselerinin, Maher Yatırım Holding A.Ş.’nin iştiraki olan Quick Sigorta A.Ş ve Corpus Sigorta A.Ş. şirketleri tarafından satın alınmasına yönelik bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlanmış olup ilgili taraflarla pay devrine ilişkin finansal, vergisel, hukuki inceleme ve müzakere süreci başlatılmıştır.

Bu çerçevede, pay devir işlemlerinin gerektirebileceği izinler için resmi kuruluş ön başvuruları da dahil, gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Taraflarca sağlanmış mutabakata göre, hisse devir bedeli’nin 70 milyon TL seviyesinde olacağı tahmin edilmekte olup söz konusu hisse devir bedeli ilgili şirketin kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan toplam aktifleri ile borç ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi şeklinde hesaplanacaktır.” ifadelerine yer verilmiştir.

Yorumlar (0)
15
açık