banner3

Afetzedelere 'kredi desteği'

TBMM'ye sunulan ‘Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ kabul edilirse depremde evleri zarar görenlere kredi desteği sağlanacak.

GÜNDEM 26.03.2021, 06:55
Afetzedelere 'kredi desteği'

Ülkemizin jeolojik yapısı gereği çok sayıda fay hattı bulunuyor. Fay hatlarının büyük bir bölümü depremlerin yaşanmasına neden oluyor. Uzmanlar yaptıkları uyarılarda depremlerin kapımızı her an çalabileceğini belirtiyorlar.

En son İzmir ve çevresinde yaşanan deprem, ülkemizi bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleştirdi. Ne yazık ki yaşanan depremler etkiledikleri bölgelerde depremzedelerin büyük maddi ve manevi kayıplarla karşılaşmasına neden oldu.  

Hazırlanan teklif ile birlikte depremlere ilave olarak yıkık, ağır hasarlı veya orta hasarlı tespit edilen ancak zorunlu deprem sigortası yaptırmamış binaların da devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülüklerinden yararlanabilmesi planlanıyor.

TBMM'ye sunulan yeni Kanun Teklifi ile birlikte Adıyaman, Elazığ ve İzmir gibi çeşitli illerde meydana gelen ve genel hayata etki eden deprem afetleri nedeniyle konut, iş yeri ve ahır sahibi afetzedelere kredi desteği sağlanması ve belirlenen alan içerisinde yer alan afetzedeler için yıkılıp yeniden yapılacak konutların Kamu İhale Kanununa bağlı kalınmaksızın Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve iştirakçi şirketleri tarafından yapılabilmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)
15
açık