banner3

Abdüssamet Bahadır: Satış ve yatırım odaklı bir açılım başladı

Türkiye genelinde konut satışları mart ayın içerisinde 2020 yılı Mart ayına oranla % 2,4 artarak 111 bin 241 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise 2020 yılı Mart ayına oranla % 39,9 artarak 4 bin 248 oldu.

GÜNDEM 19.04.2021, 06:27
Abdüssamet Bahadır: Satış ve yatırım odaklı bir açılım başladı

Türkiye genelinde mart ayı içerisinde ipotekli konut satışları 2020 yılı Mart ayına oranla % 49,7 azalış göstererek 21 bin 815 oldu.  Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, Mart ayı konut satış rakamları ile ilgili olarak, “Sektörümüzde yılın başından beri satışlarda yaşanan gerileme, marttaki artışla önemli bir açılım yarattı. Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşanan güven odaklı gelişmeler, yatırımcıları tekrar alıcı pozisyonuna geçirdi. Yabancı yatırımcı da bu güvenden yola çıkarak sektörümüze yatırım hareketi başlattı. 2 aylık gerilemenin ardından % 40’a varan artış, bunu gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm projelerine sağladığı KDV indirimi, bu yöndeki projelere hız kazandırdı. Sektörümüzde hem satış hem de yatırım odaklı bir açılım dönemi başladı. Sektörümüz güvenilir yatırım aracı olarak misyonunu, ekonomiye sağladığı katma değerde de açık ara öncü pozisyonunu koruyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin azalan stoklarla birlikte yeni konutlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Bahadır, sözlerine devamla, “Diğer yandan kentsel dönüşüm en önemli gündem maddemiz. Bu yönde planlanan projeler raflardan inmeye başladı. Kentsel dönüşümde üretim hız kazanıyor. Bugün yapılan yatırımlar, sadece yatırımcıları nitelikli projelerle buluşturmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin yeni kent vizyonuna katkı sağlayacak. Faiz oranlarında yapılacak bir indirim ile daha yüksek oranları yakalayabiliriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık