banner3

2021 Lojman Kira Bedelleri Belirlendi

Kiraların metrekare başına belirlendiği lojmanlar için 2021 yılı için ödenecek kira miktarları belli oldu. Tebliğ, 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe giriyor.

GÜNDEM 12.01.2021, 08:52 12.01.2021, 12:29
2021 Lojman Kira Bedelleri Belirlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belirlenen ücretlere göre; kaloriferli konutlarda metrekare başına 6.3 TL, kalorifersiz konutlarda metrekare başına kira bedeli 4.80 TL ve kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda ise metrekare başına kira ücreti 3.07 TL olacak.

Kapıcı, kaloriferci ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutların kirası ise metrekare başına ilaveten 0.74 TL ilave bedel tahsil edilecek.

Isınma Giderlerinin Hesaplanması

Kurum ve kuruluşların kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 2.52 TL yakıt bedeli tahsil edilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0.29 TL olarak alınacak.

Faturalar Ayrı Ayrı Hesaplanamaz İse Ödemeler Nasıl olacak?

Lojman olarak kullanılan konutlarda; elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1.4 TL/metrekare, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1.21 TL/metrekare, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 2.61 TL/metrekare, konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde 0.65 TL/metrekare ücret alınacak.

Yorumlar (0)
15
açık