banner3

2021'de İşletmelere Cansuyu Finansmanı Halkbank'tan

TOBB ile Halkbank arasında işletmelere özel finansman anlaşması imzaladı. Satıcı için tahsilat garantisi sunulan bu finansman anlaşması ile alıcıya da 18 aya kadar vadeli ödeme imkanı sunuluyor. TOBB ve Halkbank'ın bu yeni cansuyu finansmanından 1,5 milyon işletmenin faydalanabileceği duyuruldu.

GÜNDEM 13.01.2021, 14:24 13.01.2021, 15:36
2021'de İşletmelere Cansuyu Finansmanı Halkbank'tan

Yapılan resmi açıklamada belirtildiğine göre; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Halkbank arasında "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması" imzalandı.

Alıcı ve satıcı arasında güven içinde alışveriş gerçekleşecek.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, anlaşmanın imzalanmasından sonra bazı açıklamalarda bulundu. Finansman anlaşması sayesinde alıcı ve satıcı arasında güven içinde alışveriş yapılmasının önünün açıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu finansman sayesinde çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan, güven içinde malın satılabileceğini,yine  satılan malın bedelini tahsilat riski taşımadan, Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli olarak alınabileceğini belirtti.

Rıfat Hisarcıklıoğlu, finansmanın kimler tarafından kullanılabileceği ile alakalı olarak "Meclisimizin tüm üyeleri, Halk Bankası tarafından ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabilecek. Tedarik zincirini güven altına alacak bu sistem, KOBİ'lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacak. Düşen finansman maliyetleri, KOBİ'leri yatırım ve üretim için teşvik edecek." şeklinde konuştu.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Olacak?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Halkbank arasında imzalanan "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması" kapsamında sağlanacak olan finansman desteği için ilk adım imzalar ile atılmış oldu. Başvurular ise önümüzdeki günlerde Halkbank ve TOBB tarafından yapılacak olan duyurular ile başlayacak.

Yorumlar (0)
15
açık