banner3

2020’nin Ardından Konut Sigortası Talebi Artacak

2020, sigorta sektörü için hareketli geçen bir yıl oldu. Pandemi, sel felaketleri ve depremlerin gölgesinde geçen 2020 yılı vatandaşlara konut sigortasının önemini göstermiş oldu. Milliyet'te yer alan bir haberde yapılan değerlendirmeye göre 2021 yılında konut sigortası talebinin artması bekleniyor.

GÜNDEM 11.01.2021, 14:27 11.01.2021, 15:15
2020’nin Ardından Konut Sigortası Talebi Artacak

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, 2021 yılında sigorta sektörünün enflasyonun üzerinde bir reel büyümeyle devam edeceğini düşündüğünü söyledi.  

Gürkan, “Koronavirüs ile mücadele döneminde toplumda sağlık bilinci ve sağlık sigortası ile ilgili farkındalığın artmasıyla birlikte yakalanan ivme hızlandı. Bu nedenle önümüzdeki dönemde hem sektörde hem de dünyada sağlık ve sigortacılık kavramlarının artarak gündeme geleceğini, özel ve tamamlayıcı sağlık poliçelerinin satışlarında da artış yaşanmaya devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Gürkan, 2021yılında koruyucu sağlık hizmetlerinin ön plana çıkacağını bunun yanında sigorta ve sağlık sektörlerinde geliştirilen ürün ve hizmetlere entegre edilebileceğini belirttikten sonra, özellikle de hastaların dijital platformlar üzerinden destek aldığı “tele sağlık” uygulamalarının daha da önem kazanacağını belirtti.

Gürkan,  konut sigortalarının öne plana çıkacağını belirttikten sonra sözlerine devamla, Hayat ve işsizlik sigortalarına olan talebin de artacağını öngörüyoruz. İş dünyasında alacak ya da kar kaybı gibi sigorta ürünleriyle sorumluluk sigortalarına da talebin artacağını söyleyebiliriz. Öte yandan seyahatlerdeki kısıtlamalar nedeniyle seyahat sigortalarında daralma öngörüyoruz. Türkiye’nin yakın zamanda da acı bir şekilde tekrar tecrübe ettiği deprem gerçeğini de vurgulamakta fayda var.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık