banner3

Mağdur Ev Sahipleri Mi, Kiracılar Mı?

Gazete manşetlerine düşen ev sahibi- kiracı tartışmaları derin ve tehlikeli yerlere gidiyor. Her ikisi tarafın da mağdur olmaması için düzenlemeler getiren kurallar revizyona ihtiyaç duyuyor.

EMLAK MAGAZİN 19.07.2023, 13:19
Mağdur Ev Sahipleri Mi, Kiracılar Mı?

Yasal kira artış sınırını lehlerine kullanmak isteyen kiracılar, konut arzında sıkıntıya sebep olurken; yasal artış sınırı ile yetinmeyen ev sahipleri kiracıları evden çıkmaya zorluyor. 

Bazı kiracılar, kira artış sürecine ilişkin hukuki prosedürün işleme süresini lehlerine çevirip zaman kazanmaya çalışıyor. Bu da yargı sistemini zorlayacak yeni dosya yükü anlamına geliyor.

Diğer yandan da ev sahipleri, kiracılara baskı yaparak yasal artış oranının çok üzerinde artış ya da evden çıkma seçeneklerini sunuyor.

Hem kiracıların zor durumda kalmaması hem de ev sahiplerinin evlerinin kira bedelinin, enflasyon karşısında biraz da olsa korunması gibi dengelerin bir arada gözetilebileceği sistem kuralları bekleniyor. Yargılama yükü artmadan ve tatsız haberleri daha fazla duymadan bu konuda hepimizin daha fazla çaba harcaması gerekiyor.

Yorumlar (0)
15
açık