banner3

KONUT KREDİSİ KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Bir konut satın almak ya da yapmak için belli finans kuruluşlarından alınan kredi türü konut kredisi olarak ifade edilir. Konut kredisi başvurusunda kişinin geliri, geri ödeme süresi kredi notu gibi faktörler göz önünde bulundurularak değerlendirilir.

EMLAK MAGAZİN 09.07.2023, 13:56
KONUT KREDİSİ KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Kredi veren bankaların; sabit veya değişken faizli kredi, konut mevduatı kredisi, konut inşaat kredisi, kentsel dönüşüm kredisi gibi kredi türleri vardır. Bu farklılıklara ilişkin teklifler alıp değerlendirmeniz daha uygun olanı tercih etmenizi sağlayabilir. 

Bankadaki işlemlerin hızlı biçimde tamamlanması için belgelerin eksiksiz olması da önemlidir. Gelir belgesi, kimlik, tapu, ikametgah, satış sözleşmesi, ön keşif raporu gibi belgeler sürecin hızlanmasını sağlar. 

Konut kredisi kullanırken kullandığınız krediye ilişkin bir dosya masrafı, almak istediğiniz konuta ilişkin ekspertiz raporu ücreti, hayat sigortası, DASK sigortası ve tapu işlemleri için ödeyeceğiniz harç gibi farklı kalemler de yer alır. Aynı zamanda bankaya komisyon ücreti ödemeniz gerekir. Kredinizi hesaplarken bu masrafları da göz önünde bulundurmanız doğru bir matematik sağlar. 

Yorumlar (0)
15
açık