banner3

EV ALMAK İÇİN EN DOĞRU ZAMAN MI?

Dövizdeki dalgalanmanın inşaat sektörünü etkileyen pek çok önemli yönü var. Bunlardan özellikle ikisi oldukça önemli. Bunlardan biri, insanların dövizdeki kârlarını konut alımına yönlendirmesi. Diğeri ise artan inşaat maliyetleri ile konut fiyatlarının yükselmesi.

EMLAK MAGAZİN 01.07.2023, 15:38
EV ALMAK İÇİN EN DOĞRU ZAMAN MI?

Faiz kararının ardından düşmesi beklenen dövizin artmaya devam etmesi bu konunun nereye varacağı anlamında merak uyandırıyor. Dövizdeki kârlarını yatırıma çevirmek isteyen geniş bir kitle var. Bu kitle için en doğru olan, döviz dalgalanmasının seyri belli olmadığından hemen konut edinip dövizdeki kârı yatırıma dönüştürmek.

Ayrıca artan inşaat girdileri sektördeki rakamları doğrudan etkileyeceğinden hızlıca konut yatırımına yönelmek fiyat artışlarından daha az etkilenmeyi de sağlıyor.

Dövizdeki durumun ve inşaat sektöründeki yansımalarının nasıl olacağı kısa zaman içinde netleşecek. Şu an yatırımcı için en doğru olanın konut alımı ile beklenen fiyat artışlarından korunmak olduğu görülüyor. Zira sektör temsilcileri inşaat sektöründe fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu söylüyor. 

Yorumlar (0)
15
açık