Coordınat Yapı’da hedef yurt dışı

Yurt içindeki yatırımlarını hızla sürdüren Coordinat Yapı, yurtdışı yatırımları için de çalışmalarını sürdürüyor. Coordinat Yapı kurucularından Caner Tan, Almanya’nın Frankfurt ve Düsseldorf şehirlerinde iki proje için görüşmelere devam ettiklerini belirtti.

YURT DIŞI YATIRIMLARI 11.10.2022, 06:21
Coordınat Yapı’da hedef yurt dışı

2022 yılında sektörde bir durağanlaşma yaşandığını belirten Coordinat Yapı Kurucularından Caner Tan, marka olarak yatırımlarını sürdüreceklerini, yurt içi ve yurt dışında projelere imza atmak istediklerini kaydetti.

“Müşterilerimiz bize güveniyor”

Caner Tan, Coordinat Yapı olarak 16 yıldır önemli bir marka bilinirliği ve güven duygusu elde ettiklerini ifade ederek “Bir markayı oluşturmak ve onu canlı tutabilmek zaman meselesi. Yıllar bizi haklı çıkardı. Müşterilerimiz bize güveniyor. Şu anda binin üzerinde yatırımcı grubu yeni projelerimizden konut almak için bizi bekliyor. Bu durum bize ayrı bir sorumluluk veriyor. Artık daha sağlam adımlar atarak, doğru yerde, doğru zamanda, doğru projeyi yaşama geçirmekle yükümlüyüz. Şu anki ekonomik konjonktürde fiyat belirlemekte zorlanıyoruz. İnşaat sektörü yüzlerce farklı yapı malzemesi kullanıyor. Sektör olarak onaylanmış projelerde bir rekor var. Enflasyon nedeniyle sektör olarak önümüzü görmekte zorlanıyoruz. Müteahhitler ve inşaat firmaları uygun zamanı bekliyor. Bu dönemde biz de boş durmadık, yeni projelerimizi yaşama geçirebileceğimiz önemli arsa yatırımları yaptık. Önümüzdeki yıl seçimlerden sonra bir istikrar ortamına kavuşacağımıza ve belirsizliklerin ortadan kalkacağına inanıyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

“Almanya'ya inşaat malzemeleri ihraç edeceğiz”

Coordinat Yapı olarak bu yılsonu veya 2023 yılında yeni konut projelerine başlamak istediklerini vurgulayan Caner Tan, “Bugüne dek hep kendi arsalarımız üzerinde imalat gerçekleştirdik. Çeşme'de 62 villalık bir arsamız bulunuyor. Orada, arsa bedeli dâhil olmak üzere 930 milyon TL'lik bir proje yapmak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz yeni konjonktürde şehir merkezindeki kat karşılığı projelere de sıcak bakıyoruz. Yeni işbirliklerine de açığız. Öte yandan Coordinat Yapı olarak yurtdışına açılma kararı aldık. Şu anda Frankfurt'ta bir kentsel dönüşüm projesi ve Düsseldorf'ta ise 4 blokta toplam 80 daireden oluşun bir konut projesinin görüşmeleri içerisindeyiz. Yurt dışında iş yaparak oranın sistemini ve işleyişini de görmek istedik. Türk yatırımcılarına farklı ve kazançlı bir alternatif de sunacağız. Yerli yatırımcılar yurt dışından bir konut edinme veya kiraya verme şansına sahip olacaklar. Euro üzerinden kira almak yatırımcıya cazip gelecektir. Türkiye'den Almanya'ya inşaat malzemeleri ihraç edeceğiz ve ülkemize katma değer sağlayacağız. Almanya'ya toplamda 320 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

“Tüm dünyada gayrimenkul en güvenilir yatırım aracıdır”

Gayrimenkulün yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgi gördüğünü belirten Caner Tan, “Döviz ve altına yatırım yapanlar yeniden gayrimenkule döndü. Her zaman söylüyoruz, tüm dünyada gayrimenkul en güvenilir yatırım aracıdır. Zaman zaman gayrimenkul sektörü durağanlaşma yaşasa da, ilk yatırım maliyetini zaman içinde 4'e 5'e katlayabilmiştir. Gayrimenkule yatırım yapanlar döviz bazında da karlı çıktı. Şu anda yatırım yapmak için acele etmek gerekiyor. Çünkü bugün almadığınız konutu belki önümüzdeki ay almakta zorlanacaksınız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
15
açık