banner3

Tan Urla Projesi’nin temeli nisan sonunda atılacak

Tanyer Yapı'nın Urla Bademler'de hayata geçireceği yeni projesi Tan Urla’nın temellerinin bu ay sonunda atılması hedefleniyor. Çok farklı konut tiplerinin yer alacağı Tan Urla Projesi, sakinleri için doğal bir yaşam imkânı sunuyor.

YENİ PROJE 12.04.2022, 21:10
Tan Urla Projesi’nin temeli nisan sonunda atılacak

Tan Urla Projesi ile Ege'nin köy yaşamını yansıtan özel tasarımlara imza attıklarını kaydeden projenin mimarı Nevzat Sayın, “Ege, kendi halinde, sakin bir akışı bulunan yaşam imkânı sunar. Bizden önce yapılmış olanlar gibi yapıp yine de farklı bir şeyleri ortaya koymaya özen gösterdik. Bir Ege köy yerleşkesi dokusunu nasıl oluştururuz? Dışarıdan gelen insanlar ilk neyle karşılaşmalı? Alışveriş ve ticari alanlar nasıl konumlanmalı? gibi soruların araştırmasını yapmak için Urla'da 16 köy gezdik. Çevredeki gerçek köylerin hava fotoğraflarıyla örtüşen, bölgenin gerçek dokusunu ve ruhunu yansıtan bir planlama yaptık. Bademler geometrik olarak karşımızda olduğu için bize daha çekici geldi. Bademler Köyü, gerçekten tiyatrosu, kültür merkezi, çocuk müzesi ve sinemasıyla aydınlık ve örnek bir yaşantıya sahip bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Sayın, insanların duvarlar ardında kalmadan, bölgeyle bütünleşmelerini istediklerini belirterek “Burada bir nizamiye kapısının ve yüksek duvarların ardında kendinizi kapalı bir kutuda gibi hissetmeyeceksiniz. Proje coğrafi yapısı itibariyle engebeli bir arazi üstünde. Köy evleri her ne kadar ilk bakışta birbirine benzese de yakından incelendiğinde aslında farklıdır. Biz de aynı yerde farklı konut tiplerini buluşturmayı ve çeşitliliği artırmayı hedefledik. Dolayısıyla gerçek köy yaşamında olduğu gibi her evin kendine özgü bir konumu ve duruşu olacak” şeklinde konuştu.

Tan Urla Projesinin temellerini Nisan ayı sonunda atmaya hazırlandıklarını kaydeden Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer gerekli tüm izinler ve prosedürleri tamamlayarak ruhsat başvurusunda bulunduklarını belirterek “Mimar Nevzat Sayın'ın projenin başında belirlediği prensiplerden ve tasarımlardan taviz vermiyoruz. Binaların iç tasarımlarında da aynı özeni gösteriyoruz. Satış ofisini de tamamladık. Ada bazında, batı parselinden başlayarak ilk kazmayı Nisan ayı sonunda vurmayı istiyoruz. Tan Urla, yarımadaya açılan bir kapı üzerinde bölge gelişime çok açık. Seferihisar, Sığacık Körfezi, Azmak Koyu, Çeşme ve Kuşadası aksına da çok yakınız. Proje 20 bin metrekarelik ticari alana sahip. Tan Urla'nın tüm bölgeye yeni bir renk katacağı ve çekim merkezi olacağı kanaatindeyiz. Toplam 36 ay inşaat süresi olacak fakat daha erken bitirmeyi planlıyoruz. 300'e yakın anahtar teslim edeceğiz. Bankalarla kredi anlaşması imkanı da sunacağız”  diye konuştu.

 Tan Urla'da şef restoranları, yöresel yemekler sunan restoranlar, sağlık merkezi, spor salonu olacağını dile getiren Tanyer, “Hem siteye hem de bölge geneline hitap edecek. Sosyal etkinlikler, toplantı ve gösterilerin yapılabilmesi için bir köy meydanı olacak. Çeşitli ihtiyaçları karşılanması için sağlık merkezi, eczane, el sanatları, terzi, ayakkabı tamircisi, kreş ve petshop gibi dükkânlar da olacak. Yeşil alanlara ve hobi bahçelerine de özel bir önem verdik.” değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)
15
açık