Bakan Kurum: “Depozito Sistemi Yaygınlaşacak”

GÜNDEM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ankara’da bir etkinlikte ‘Sıfır atık projesi’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu. “Çevre Ajansı” ile beraber “depozito sistemini” yaygınlaştıracaklarını belirten Bakan Kurum, 100 bin kişiye de istihdam yaratacaklarını belirtti.

Çevre kirliliği ile mücadele etmek amacıyla hayata geçirilmiş olan sıfır atık projesi hakkında Bakan Kurum, önemli açıklamalarda yaptı. Bugünkü programını “Temiz bir çevre için gençlik buluşması” etkinliği kapsamında Ankara’da geçiren Bakan Kurum, gençlerle bir araya geldikten sonra Nallıhan Belediyesi’ni ziyaret etti.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Sıfır Atık Açıklaması

“Sıfır atık projesi” hakkında açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum projenin tasarruf amaçlı hayata geçirildiğini belirterek “Proje kapsamında, Türkiye’nin her tarafında değerlendirilebilir atıklarımızın toplanarak geri dönüşüme gönderilmesi noktasında bir çalışmamız var. Sıfır Atık Projesi’ni çok daha kapsamlı bir hale getirecek bir proje yürütüyoruz. Denizlerimizi, akarsularımızı koruyacak Sıfır Atık Mavi Projesi’ni yürütüyoruz” dedi.

Çalışmaları hızlandırmak için ‘Çevre Ajansı’nın da kurulduğunu belirten Bakan Kurum, bu ajans sayesinde geri dönüşüm sisteminin hızlanacağını ve depozito sisteminin yaygınlaşacağını dile getirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.